Hlavní obsah

Slon žijící ve volné přírodě si k návštěvám kamaráda dodává kuráž alkoholem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Indii se skamarádili dva sloni, z nichž jeden žije v zajetí a druhý ve volné přírodě. K netradičnímu přátelství došlo mimo jiné i díky alkoholu, který odbourává u slona z divočiny zábrany, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sloní kamarádství v IndiiVideo: AP

 
Článek

Khaleem, slon žijící v zajetí, a Chinna Thambi, který žije ve volné přírodě, společně sdílejí jídlo, ukazují se spolu na veřejnosti, nebo se jen tak poflakují, což je u dvou slonů žijících v jiném prostředí netradiční.

Obyčejně se sloni z volné přírody těch větších ze zajetí bojí.

Alkoholový rybník

Strach ale překonal Chinna Thambi i díky alkoholu, který si dopřává z vody v rybníku, do něhož nedaleká cukrárna vypouští vodu bohatou na ethanol.

„Většinu času je vlastně opilý, takže se strachem nemá problém,” říkají o slonovi místní obyvatelé.

Návštěvy slonů neprobíhají jen ve dne. Vypadá to, že když Chinna Thambi nemůže spát, jde navštívit kamaráda a tomu to podle záběrů nijak nevadí.

Podstoupí výcvik

Ironií sloního kamarádství je fakt, že právě Khaleem byl součástí týmu, který Chinna Thambiho odchytil a přesunul zhruba o 80 kilometrů dál kvůli ničení úrody. Slon se však vrátil.

Jakmile ochutnal vodu z tamního rybníka, nechce se nicméně vrátit do lesa. Podle úředníků tak nebude jiná možnost, než slona odchytit a vycvičit, protože možnost jeho návratu do lesa není pravděpodobná.

Reklama

Výběr článků

Načítám