Hlavní obsah

V Británii dávají vegani jatečním kravám poslední pomazání

Novinky, mšv

Milujeme vás, mrzí nás to. Taková slova pronášejí britští vegani ke kravám mířícím na jatka. Aktivistická skupina Leicestershire Animal Save se totiž domluvila se společností Foyle Food Group, že může skotu dávat před smrtí „poslední pomazání“ a částečně jim tak ulehčit od jejich nevyhnutelného osudu. Informoval o tom server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šéfka skupiny Dina Aherneová uvedla, že má domluvu se šéfy lokálních jatek, kteří veganům dovolují zastavit vozy převážející krávy. S nimi se pak mohou rozloučit. „Chceme, aby se naposledy cítily klidné, jsou to živá a posvátná zvířata,“ tvrdí bývalá advokátka. „Mají duši a vědomí, chceme jim zkrátka ulehčit,“ doplňuje.

Skupina musí společnosti dát s dvoutýdenním předstihem vědět, že chce provést ceremonii, aby s nimi řidiči vozů počítali. „Obvykle se shromáždíme před jatky brzy ráno. Každou dodávku pak zastavujeme a máme dvě minuty, abychom řekli své sbohem, než krávy zabijí. Šeptáme jim, že je nám to líto a že je milujeme,“ dodává Aherneová.

Podle ní je klidný protest tohoto typu nejlepším způsobem, jak rozšířit poselství o veganství a zvířecím blahobytu. „Spousta hnutí používá různé způsoby komunikace a mnoho veganských skupin se kloní k násilí. My se to snažíme řešit s klidem,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám