Hlavní obsah

Texasan přepadl banku a ujel na sledované sdílené elektroběžce

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po všech stránkách nevhodný dopravní prostředek si k loupeži vybral devatenáctiletý Texasan Luca Mangiarano. Sdílené elektroběžky jsou nejenom poměrně pomalé, ale rovněž mají GPS a zaplatit za ně se musí kartou. Dopadnout mladého lupiče tak policistům nedalo příliš práce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do pobočky banky BBVA Compass v texaském Austinu přišel mladík v úterý 18. prosince. Jak informovala austinská policie, minulý pátek byl zatčen a obviněn z loupeže.

Mangiarano sice věnoval pozornost tomu, aby nikdo nepoznal jeho obličej, jinak si ale svůj čin příliš nepromyslel.

Do banky vstoupil v bíle kapuci a s velkými slunečními brýlemi. Úřednici za přepážkou podal lístek, na který sepsal jeho požadavky. „Tohle je přepadení. Prosím, dejte mi všechny své padesáti- a stodolarové bankovky. Pak bude vše v pohodě,“ stalo ve vzkazu.

Úřednice mu peníze vydala a mladík spěšně odešel z budovy. Jeden ze svědků ho však zahlédl, jak odjíždí na elektroběžce, které si lidé mohou zapůjčit na ulici a zase je na ní zanechat.

Foto: Austin Police

Luca P. Mangiarano

Lupiči nedošlo, že elektroběžky v sobě mají zabudované GPS a hlavně, že je lidé mohou používat pouze přes účet propojený s jejich platební kartou. Policie si proto od provozovatele vyžádala informace o všech uživatelích elektroběžek z inkriminovaného místa. Byl mezi nimi i Mangiriano, který uvedl mimo jiné i své správné telefonní číslo, adresu a e-mailovou adresu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám