Hlavní obsah

Chyba v pozvánce udělala z malé rozlučky se svobodou nejsledovanější párty

Novinky, tcs

Na začátku celého příběhu stojí jeden špatně odeslaný e-mail. Na konci pak původně malá rozlučka se svobodou, kterou ale o víkendu pobaveně sledovaly v médiích a na sociálních sítích desetitisíce lidí. A to jen díky tomu, že se Will Novak z Arizony rozhodl na e-mail, který nebyl určen jemu, odpovědět.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jména Will a Bill mají jedno společné, obě jsou zkráceniny jména William. Když Will Novak z Phoenixu v Arizoně dostal pozvánku na rozlučkovou párty jistého Angela Onella na horské chatě ve Vermontu, došlo mu, že právě tato záměna stála za tím, že mail nedorazil Billu Novakovi, ale jemu. Má totiž velmi podobnou e-mailovou adresu.

Will, pětatřicetiletý projektový manažer a bývalý stand-up komik, se rozhodl odpovědět. „Netuším, kdo Angelo je. Jsem Will Novak a žiju v Arizoně. Vermont je opravdu hodně daleko, abych tam dorazil na rozlučku týpka, kterého vůbec neznám,“ vysvětlil Will. „Počítejte se mnou,“ zavtipkoval.

Hrdinové celého příběhu. Zleva: Devine Onello, Will Novak, Bill Novak, Angelo Onello

Netušil, že se Angelovi přátelé vtípku chytí. O dva dny později totiž přišla překvapenému Willovi odpověď. Přátelé nastávajícího ženicha ho přemlouvali, aby je přijel na rozlučku navštívit. „Jestli si myslíš, že žertujeme, tak jsi na omylu. Koukej přijet, všichni umíráme touhou tě poznat,“ naléhali na něj. S e-mailem se pochlubil na sociálních sítích a konverzace se posléze stala virální.

Will však stále váhal, zda se má na cestu přes téměř celé Spojené státy vydat. Nejen že nestál na lyžích více než dvacet let, ale má rovněž malé dítě a také nechtěl zbytečně utrácet.

Cesta dlouhá přes 4000 kilometrů

Než aby všechno vzdal, z recese si založil účet na crowdfundingové platformě GoFundMe, kde po lidech žádal, aby mu na cestu přispěli celkovou částkou 750 dolarů (zhruba 17 tisíc korun). Kampaň s názvem „Pomozte mi jet na rozlučku cizího člověka“ slavila úspěch a lidé Willovi přispěli celkem 4375 dolary (téměř 100 tisíc korun).

Peníze, které byly navíc, se Will rozhodl věnovat Angelovi a jeho nastávající jako dar pro dítě, které očekávají. Pak už stačilo jen přebrat dary pro ženicha, které mu snesli lidé ze širokého okolí, kteří se rovněž chtěli zapojit do příběhu, a vydat se na více než 4000 kilometrů dlouhou cestu.

K příběhu, který se stal hitem na sociálních sítích, se chtěly přidat rovněž firmy. Půjčovna aut, u které měl Will objednaný vůz, vyměnila jeho dohodnuté auto za luxusní SUV Maserati. To bylo plně naložené balíky plechovek piva od místního výrobce. Will se tedy k horské chatě vydal skvěle vybaven.

Skupinka přátel přivítala cizince malým ohňostrojem a metalovým koncertem, za kytarou se činil sám oslavenec Angelo. Jelikož Will slíbil, že bude z rozlučky podávat pravidelné zprávy, tisíce fanoušků sledovaly alespoň část víkendových oslav na internetu.

Lekce v otevřenosti

Po víkendu se Will, Angelo i jeho bratr Devine, který stál na počátku toho všeho, když poslal mail na špatnou adresu, stali hosty několika televizních talkshow.

Willa nejvíce potěšila otevřenost a přátelství, se kterými se na své cestě i o víkendové oslavě setkal. Příběh pro něj má i hlubší smysl a poučení. „Když se vám dveře otevřou, vstupte do nich. Litujete příležitostí, které promarníte, ale málokdy těch, které využijete,“ vysvětlil.

Will má teď příležitostí hodně. Dostává pozvánky na různé akce, od oslav svateb přes narozeniny až po obyčejné párty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám