Hlavní obsah

Vítězi loterie v USA spolubydlící ukradl výherní los za 224 milionů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z kalifornského Vacaville nemohl uvěřit svému štěstí, když si v prosinci za 30 dolarů zakoupil los v loterii Scratchers a zjistil, že vyhrál. Jenže když si šel výhru vyzvednout, úředníci loterie mu sdělili, že jeho tiket nevyhrál. Ukázalo se, že mu ho ve spánku vyměnil spolubydlící, 35letý Adul Saosongyang. Ten se sám hned druhý den pokusil výhru vyzvednout.

Foto: Vacaville Police Department

Zatčený Saosongyang je odváděn vacavilleskými detektivy.

Článek

Jakmile muž z Vacaville zjistil, že jeho los je výherní, okamžitě se o svou radost podělil i se svými spolubydlícími. To si ještě myslel, že vyhrál 10 tisíc dolarů (zhruba 224 tisíc korun).

Když však šel následující den výhru oznámit, pořadatelé loterie mu vysvětlili, že jeho los výherní rozhodně není.

Celkem rychle mu došlo, co se stalo, když se jeden z jeho spolubydlících Adul Saosongyang pokusil další den výhru vybrat. Ale ani on neodešel z loterijního úřadu v Sacramentu s penězi. Úředníci, kteří o záměně neměli ani tušení, prozradili ohromenému Saosongyangovi, že výhra nečiní 10 tisíc dolarů, ale 10 milionů.

Foto: Vacaville Police Department

Adul Saosongyang

Zatímco okradený muž informoval policii, loterie spustila standardní ověřovací postup, který používá pokaždé při všech výhrách nad 600 dolarů (zhruba 13,4 tisíce korun). Loterijní úředníci navštívili obchod, kde byl los zakoupen, kde jim bylo řečeno, že byl možná ukraden. Vyžádali si proto záznamy bezpečnostních kamer.

Následně se spojili s policií. Během dalšího vyšetřování vyšlo najevo, že si muž koupil los ze stejné soutěže a vyměnil ho za výherní. Loterijní úřad vyzval Saosongyanga, aby si v pondělí 7. ledna přijel vyzvednout svou výhru. Na překvapeného zloděje pak v místnosti čekali detektivové, kteří mu nasadili pouta a obvinili ho z krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám