Hlavní obsah

Merkelová si zazpívala s dětským sborem. Podpořila tříkrálovou sbírku

Novinky, nčs

Německá kancléřka Angela Merkelová se tradičně sešla s dětmi z německých katolických diecézí, aby podpořila tříkrálovou sbírku. S více než stovkou dětí zazpívala několik písní. Následně podpořila sbírku na pomoc dětem v rozvojových zemích. Tentokrát výtěžek poputuje do Peru. Video z akce zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Angela Merkelová si zazpívala koledy s dětským sboremVideo: AP

 
Článek

Sbor dětí ze všech 27 německých katolických diecézí doplnila v pondělí kancléřka ve zpěvu několika koled. A podpořila i tříkrálovou sbírku na pomoc dětem v chudších oblastech.

Letos se akce se nesla v duchu pomoci handicapovaným dětem, na což reagovala i kancléřka. „Je velmi důležité zapojovat do života děti s handicapem. Když dostanou podporu, je možné, aby dokázali mnohem víc,“ řekla Merkelová a připomněla, že nejvíce handicapovaných dětí žije právě v rozvojových zemích, kde se často ocitají na okraji společnosti.

„Také v Německu máme před sebou ještě spoustu práce s jejich začleňováním,“ dodala Merkelová, jež se s dětmi setkala během svého působení v úřadu kancléřky již počtrnácté.

Reklama

Výběr článků

Načítám