Hlavní obsah

Policie v Alabamě obvinila z nárůstu zločinnosti Satana

Novinky, tcs

Obrovskou vlnu kritiky sklidilo policejní oddělení města Opp v Alabamě. Krátce před Vánoci totiž na svém facebookovém profilu nabídlo vysvětlení, kdo stojí za nárůstem kriminality a nezvykle vysokým počtem vražd v okrese.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Příspěvek, který byl následně smazán, ale internetoví uživatelé ho stihli zachovat, reagoval na poslední případ dvou vražd, které se odehrály ve dvou dnech v okrese Covington (celkem bylo v tomto okrese letos zavražděno 5 lidí).

„Odvrátili jsme se od Boha a přijali jsme Satana. Možná jsme to tak nezamýšleli, ale udělali jsme to,“ stojí ve vzkazu napsaném verzálkami. Policejní oddělení přikládá i řešení: Je na čase poprosit Boha o pomoc, aby to zarazil. Závěr příspěvku pak vyzývá k podpoře policejního oddělení.

Vzkaz vzbudil velké rozhořčení u organizací prosazujících důrazné dodržování odloučení církve od státu. Organizace Freedom From Religion Foundation připomněla, že vládní úřady mají zakázáno podporovat jakékoliv náboženství.

Opp v Alabamě ovšem leží v takzvaném Biblickém pásu (neformální termín použitý poprvé v roce 1925), což je území několika států na jihovýchodě USA, kde je konzervativní protestantismus silně spjat s kulturou i politikou. Na řadě škol je zde nauka o božském stvoření světa dávána na roveň vědeckým teoriím a morálka přísně kopíruje křesťanské učení.

Reklama

Výběr článků

Načítám