Hlavní obsah

Starý medvěd zabloudil do vodní elektrárny. Vysvobodit ho musel bagr

Novinky, tcs

Na pracovníky vodní elektrárny v čínské provincii Kan-su na severozápadě země čekalo ve čtvrtek ráno velké mokré a chlupaté překvapení. V kanále, kterým je do elektrárny přiváděna voda, uvízl medvěd a zoufale se snažil dostat ven. Nakonec mu musel pomoci bagr, do jehož lžíce huňáč ochotně vlezl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvěd omylem spadl do vodní elektrárnyVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři dorazili na místo kolem osmé hodiny ranní místního času. „Je to starý medvěd, nemá už ani přední zuby. Sešel patrně z hor a do vody spadl, když se pokoušel kanál překročit,“ uvedl jeden ze záchranářů.

Po několika hodinách bylo rozhodnuto, že k vylovení medvěda se použije bagr. Medvěd do velké lžíce stroje vděčně vlezl, na definitivní záchranu si ale ještě musel počkat. Záchranáři totiž neměli k dispozici klec, ve které by mohli medvěda odvézt do bezpečí.

Zatímco se snažili vylovit medvěda bagrem, jejich kolegové na výrobě klece usilovně pracovali. Po šesti hodinách byla klec hotova a dovezena na místo.

Podle úřadů byl medvěd v pořádku naložen a odvezen na bezpečné místo. Zda byl odvezen do útulku nebo vypuštěn do volné přírody, úřady nezmínily.

Reklama

Výběr článků

Načítám