Hlavní obsah

Američan chtěl letlampou zneškodnit pavouky, podpálil dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásah hasičů si vyžádal úterní požár rodinného domu v kalifornském městě Fresno. Ten podle hasičů založil třiadvacetiletý muž, který se s největší pravděpodobností pokoušel letovací lampou zahubit zástupce snovačky jedovaté - pavouka široce známého pod názvem černá vdova, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Třiadvacetiletý muž byl v době incidentu, který se odehrál v úterý kolem jedenácté hodiny večer, v domě sám. Podle Daily Mailu šlo o pozemek jeho rodičů, který hlídal.

Ačkoliv se případ stále vyšetřuje, příčinou požáru byla podle hasičů letovací lampa, kterou se muž snažil zneškodnit pavouky.

Požár, který hasilo více než 20 hasičů, poničil druhé patro domu a podkroví. Škoda se odhaduje na 10 tisíc dolarů (přes 200 tisíc korun). Muži se z domu podařilo včas uniknout, a tak vyvázl bez zranění.

Tamní hasičský sbor vyzval veřejnost, aby tuto metodu k hubení pavouků v žádném případě nevyužívala. „Prosíme vás, nepoužívejte letlampy k hubení pavouků,“ napsali hasiči na svém Facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám