Hlavní obsah

Mladá žena má náhrobek ve tvaru mobilu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ufa

Neobvyklý náhrobní kámen poutá pozornost veřejnosti i místních médií na hřbitově v ruském městě Ufa. Nad hrobem mladé ženy se tyčí náhrobek, který vypadá jako naprosto věrná zvětšenina mobilního telefonu iPhone, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Náhrobek ve tvaru mobilního telefonu ční do výšky 1,5 metruVideo: Reuters

 
Článek

Náhrobní kámen z černého čediče je vyroben s velkým citem pro detail. Jsou na něm tlačítka, logo výrobce a fotografie 25leté Rity Šamejevové. Vyrobit ho nechal její otec dva roky po smrti své dcery, píše server The Sun. Nad ostatními pomníky doslova ční, je vysoký asi 1,5 metru.

„Myslel jsem, že mám halucinace,” popsal své pocity jeden z příchozích na hřbitov, když viděl netradiční náhrobek.

Zároveň je na hrobě umístěn QR kód. Po jeho naskenování se člověk dostane na webovou stránku na internetu s básní, která je zřejmě věnovaná zesnulé, uvádí list Komsomolská Pravda. Ta prý byla velká cestovatelka, měla přátele v Německu a milovala svůj mobil.

Podle místního zpravodajského serveru Ufa1 vyšel náhrobek na přibližně 100 tisíc rublů (necelých 34 tisíc Kč). To je zhruba stejně, kolik stojí poslední model iPhone XS Max, který se v Rusku prodává za 96 tisíc rublů (32 500 Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám