Hlavní obsah

Osmdesátnice neohroženě zlikvidovala dvě krajty v zahradním grilu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brisbane

Superbabička - takovou dostala přezdívku na sociálních sítích 81letá žena z australského Queenslandu. Drobná stařenka totiž koncem srpna objevila v zahradním grilu na verandě svého domu u Brisbane dvě zhruba dvoumetrové krajty, které neohroženě zlikvidovala vlastníma rukama, uvedl server The Courrier Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Statečná osmdesátnice zneškodnila vlastníma rukama dvě krajty v zahradním griluVideo: Reuters

 
Článek

Australanka, která měří pouhých 150 centimetrů, otevřela v naprostém klidu víko grilu, chytila hady jednoho po druhém těsně za hlavou a na konci ocasu a umístila je do plastové krabice. U toho jí asistoval o generaci mladší nevlastní otec její vnučky Marc Wright. Ten ale rozhodně tak klidně jako ona nepůsobil.

V domě v Brisbane žena žije už 40 let a provozuje zde farmu. Na přítomnost plazů je zvyklá. Od svého obydlí je přenáší do travnatého porostu u řeky přibližně osmkrát ročně. „Nemyslím, že by to bylo něco výjimečného,“ okomentovala celou akci. „Jen jsme čekali, že tam bude pouze jeden had. Ale pod ním jsme našli druhého.“

Ačkoliv krajty nejsou jedovaté, mohou člověka ošklivě pokousat, dodává. Sama sebe považuje za šťastlivce. Během jejích dlouholetých střetů s plazy ji totiž kousl jen jeden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám