Hlavní obsah

Před útulkem našli zarostlého kocoura. Zplstnatělé chlupy vážily přes dvě kila

Novinky, tcs

Na pracovníky útulku okresu Douglas County v Nevadě čekalo poslední srpnový týden před dveřmi překvapení. V přepravce tam ležela stočená do klubíčka mohutná koule zplstnatělých chlupů. Na první pohled nebyli ani schopni poznat, že jde o mimořádně zanedbaného kocoura. Poté, co ho veterinář ze zajetí kožešiny vysvobodil, se naštěstí zjistilo, že kromě nadváhy je zvíře naprosto v pořádku.

Foto: Douglas County Animal Care & Services, Profimedia.cz

Teprve, když pracovníci útulku odstranili vršek přepravky, zjistili, že jde o kocoura.

Článek

Když viděli zaměstnanci hromadu chlupů napasovanou v přepravce, v první chvíli si mysleli, že by mohlo jít o psa. Zvíře z přepravky nešlo ani vyndat ven. Aby ho mohli vytáhnout, museli odstranit vršek boxu. Kocour byl okamžitě odvezen k veterináři, který ho uspal a nedobrovolných „dredů” ho zbavil.

Foto: Douglas County Animal Care & Services, Profimedia.cz

Kocour byl ihned převezn k veterináři.

Slepené chlupy zaplnily celý koš a vážily něco přes dva kilogramy. Zanedbaná kožešina zvířeti prakticky znemožňovala jakýkoliv pohyb, a tak kocour trpěl nadváhou. Ať už ho vlastnil kdokoliv, musel mu jídlo a vodu strkat přímo pod nos.

Foto: Douglas County Animal Care & Services, Profimedia.cz

Zplstnatělé chlupy vážily přes dva kilogramy.

Jinak byl ale zhruba deset let starý kocour zdravotně v pořádku. Podle „dredů” dostal jméno Bob Marley a v minulém týdnu si ho už adoptovala nová rodina.

Foto: Douglas County Animal Care & Services, Profimedia.cz

Bob Marley trpí nadváhou, ale jinak je vpořádku. Našel rychle i novou rodinu.

Muže, který kocoura před útulkem zanechal, zachytily bezpečnostní kamery a nyní ho hledá místní úřad šerifa, aby muž vysvětlil, kde ke kocourovi přišel a zda to nebyl on, kdo péči o zvíře tak zanedbal. „Když někdo nechá v útulku zvíře po zavíracích hodinách, obvykle je za tím něco víc. A my bychom opravdu rádi věděli, co to je,“ uvedl mluvčí místního úřadu šerifa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám