Hlavní obsah

V Utahu vyhazují ryby do jezer přímo z letadla

Novinky, tcs

Oddělení ministerstva životního prostředí v Utahu se minulý týden pochlubilo na sociálních sítích poněkud netradičním doplňováním zásob ryb. Budoucí obyvatelé vysoko položených vod jsou totiž do jezer vysazováni či možná přesněji řečeno vyhazováni přímo z letadla.

BEZ KOMENTÁŘE: Extrémní vypouštění ryb do jezeraVideo: Utah Division of Wildlife Resources

 
Článek

V horách v severním Utahu jsou jezera, ve kterých rádi loví rybáři i turisté.

Zatímco níže položené vodní plochy lze zásobit normálním způsobem a ryby jsou převáženy v kontejnerech nákladních aut, pro horská jezera není tento způsob ideální. Cesta po zemi by trvala příliš dlouho, a tak se používají letadla.

Letadla se při vysazování ryb v horských oblastech začala používat v 50. letech, kdy postupně nahrazovala koně. Někde museli ryby vynášet v nádržích lidé pěšky. V severním Utahu se letadla začala používat až v loňském roce.

Ministerstvo uvádí, že počet ryb, které toto „extrémní“ vysazování přežijí, se pohybuje mezi 95 a 99 procenty. To je podstatně víc, než kdyby mladé ryby musely podstoupit zdlouhavou a stresující cestu v nákladních vozech.

Díky tomu, že jsou vysazované ryby velmi malé, ministerstvo uvádí velikost mezi 3 až 8 centimetry, pád do vody z výšky pro ně nepředstavuje větší riziko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám