Hlavní obsah

Pes skotských hasičů se svými „psobrýlemi“ boduje na sociální síti

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portlethen

Sociální média mají novou hvězdu. Tou se stal pes Skotské požární a záchranné služby jménem Diesel. Od pátku má svůj vlastní účet na sociální síti, kde ho lidé mohou vidět i se speciální výstrojí - například s ochrannými brýlemi, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranářský pes Diesel Video: Reuters

 
Článek

„Haf! Ahoj, já jsem Diesel, záchranářský pes skotských hasičů a toto je můj zcela nový účet. Sledujte mě, abyste se dozvěděli vše o mém skvělém povolání, výcviku a o tom, co dělám,“ píše se v jeho úvodním postu.

Největší pozornost poutá jeho fotka, na které má červené sluneční brýle. „To jsem já a moje psobrýle! Možná vypadají jako super cool sluneční brýle, ale ve skutečnosti mi pomáhají chránit oči před prachem a sutinami odletujícími od startujících a vznášejících se vrtulníků.“

Na dalších zveřejněných snímcích má Diesel třeba zase boty, které chrání jeho tlapky před střepy a sutí.

Anglický špringršpaněl žije v Portlethenu se svým trenérem Gary Carrollem, píše server listu Evening Express. Hlavní náplní jeho práce je vyhledávání a záchrana lidí ve Skotsku, ale zasahoval i v zahraničí, zejména po zemětřesení v Nepálu v roce 2015. Ve volném čase si rád hraje s tenisáky nebo se svým cvičitelem.

„Diesel se těší nejvyšší úctě nejen od nás, ale i od skotské veřejnosti,“ sdělil zástupce záchranářů Iain Bushell. Smyslem nového účtu je nejen sdílet detaily z Dieselova života, ale zároveň poskytovat bezpečnostní poradenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám