Hlavní obsah

Tygřata v pražské zoo se poprvé setkala s vodou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tygr je od přírody dobrý plavec a miluje vodu. Jenže když se s něčím setkáte poprvé, musíte zvolit raději obezřetný postup. Přesně takovou míru obezřetnosti zvolili Bulan a Wanita, dvě mláďata tygra malajského, kterými se pyšní pražská zoologická zahrada.

BEZ KOMENTÁŘE: Tygřata v pražské zoo poprvé okusila vodu.Video: Zoo Praha / Jiří Bálek

 
Článek

Jak se pochlubila zoologická zahrada na svém facebookovém účtu, obě mláďata už povyrostla natolik, aby mohla okusit vodních radovánek. Pracovníci zahrady jim proto napustili vodní příkop. „Jako první se do vody odvážil Bulan, který brzo začal i plavat,“ stojí ve vyjádření zoo.

Přestože jeho sestra je obvykle průbojnější, co se týče vodního živlu, dávala si podstatně víc na čas. Dokonce se Bulana pokoušela chvíli i tahat z vody. Nakonec se ale osmělila i ona.

Mláďata se narodila 3. října 2017 samici Banye a o rok mladšímu samci Johannovi. Jméno Bulan znamená v malajštině měsíc, Wanita je malajský výraz pro ženu.

Tygr malajský je menší než jeho příbuzný tygr indický. Je kriticky ohroženým druhem, v přírodě podle posledních odhadů přežívá přibližně 250 až 340 jedinců. V zajetí ho u nás chová kromě pražské zoo ještě Zoologická zahrada v Ústí nad Labem.

Reklama

Výběr článků

Načítám