Hlavní obsah

Chobotnice se přisála potápěčce na nohu a nechtěla se pustit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádný zážitek má za sebou 29letá Jess Grubbová, které se při květnovém potápění na havajském ostrově Oahu na nohu přisála chobotnice. Zvědavý hlavonožec se jí držel zhruba půl hodiny, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Chobotnice se potápěčky držela zhruba půl hodiny.

Článek

Grubbová se v azurových vodách Tichého oceánu potápěla spolu s 26letým fotografem Shanem Brownem. Ten se od prvního momentu snažil chobotnici popohnat směrem k ní, aby ji spolu s hlavonožcem natočil.

Mořský tvor se však k potápěčce nejenom přiblížil, ale dokonce se jí přisál na nohu, které se po dalších několik desítek minut nemínil vzdát.

„Strávila s námi asi 30 minut. Věděli jsme, že bude ze setkání s námi velmi unavená, takže bylo velmi důležité vrátit ji zpět do bezpečí k útesu, kde se mohla schovat a odpočinout si,“ řekl Daily Mailu Brown.

„Lidé vždycky vyšilují, když se jich chobotnice dotkne. Cítíte všechny ty přísavky – je to taková zvláštní forma masáže. Byl to pro nás úžasný zážitek,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám