Hlavní obsah

Žena zardousila vzteklého rysa holýma rukama

Novinky, tcs

Dramatické okamžiky zažila ve čtvrtek 7. června šestačtyřicetiletá DeDe Phillipsová z amerického státu Georgia. Na dvorku jejího domu v Hart County na ni zaútočil rys. Žena, která zrovna hlídala svou vnučku, neváhala a zardousila ho holýma rukama.

Foto: Profimedia.cz

Rys červený (ilustrační foto).

Článek

Zatímco její pětiletá vnučka ještě spala, DeDe Phillipsová si na kapotu svého vozu pyšně lepila samolepku s nápisem „Ženy, které se chovají slušně, zřídkakdy mění historii“. Ještě než vnučku probudila, zašla si pro svůj telefon, že si samolepku vyfotí.

Když se vrátila k autu, upoutal její pozornost štěkot sousedova psa. Jen pár kroků od ní stál rys a upřeně ji pozoroval. Phillipsová stihla šelmu ještě vyfotit, načež rys vykročil směrem k ní. „Jakmile udělal první krok, věděla jsem, že jsem v průšvihu,“ svěřila se Phillipsová v rozhovoru pro regionální televizi CBS46, která o celém případu informovala.

Zdraví rysové totiž rozhodně nevyhledávají lidská obydlí, a už vůbec neútočí na lidi. Phillipsová naštěstí strávila dětství v přírodě a věděla, co bude následovat. „Útočí na krční tepnu,“ uvedla. Přesně to rys udělal. Ženu ale naštěstí jen škrábl v obličeji a zakousl se jí do ruky.

Tichý boj na život a na smrt

Phillipsové se podařilo popadnout šelmu oběma rukama a začala ji rdousit. Rys se z jejího sevření už nedokázal dostat. Během celého útoku žena nevydala ani hlásku. Bála se totiž, aby neprobudila malou vnučku. „Modlila jsem se, aby nepřišla ke dveřím,“ řekla Phillipsová.

Poté, co zvíře vydechlo naposledy, zavolala napadená žena policii. Na místo přijeli i veterináři, kteří následně potvrdili, že rys byl nakažený vzteklinou. Jeho tělo bylo na místě spáleno.

Phillipsová nyní dostává proti vzteklině pravidelné vakcíny, doposud podle jejích slov stály 10 tisíc dolarů (zhruba 222 tisíc korun). Její bratranec proto založil sbírku, na kterou mohou obyvatelé okresu přispět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám