Hlavní obsah

Zaběhnutá fenka přežila v lesích tři mrazivé zimy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh, který se začal psát v srpnu 2015, má po třech letech šťastný konec. Fenka Ginger se zaběhla v Burlingtonu ve státě Iowa manželům z 1500 kilometrů vzdáleného státu Wyoming. Po týdnech usilovného pátrání se nakonec vzdali všech nadějí a vrátili se domů. Ve středu, po dlouhých třech letech, se s ní nečekaně opět shledali.

Foto: Profimedia.cz

Australský honácký pes (ilustrační foto)

Článek

O prázdninách roku 2015 se Jennifer Georgeová ze státu Wyoming rozhodla, že si zajede do Burlingtonu v Iowě. Její manžel BJ tam tehdy pracoval na stavbě továrny na výrobu hnojiv. Na cestu s sebou vzala i fenku australského honáckého psa Ginger, kterou nechtěla nechávat zavřenou v kotci.

Jenže při jedné z procházek v Burlingtonu se Ginger manželům zaběhla. Marně ji hledali po okolí. Jennifer zůstala v Burlingtonu o několik dní déle a po fence pátrala. Manželé utratili několik set dolarů za letáky a inzeráty, ale ani to nepomohlo. Nakonec se vrátili s tím, že Ginger už asi nikdy neuvidí.

Fenka Ginger

Po třech letech však Kandi Glicková, ředitelka útulku Des Moines County Humane Society, začala dostávat zprávy od lidí, že v lesích nebo na silnici viděli australského honáckého psa. Kandi se nakonec podařilo psa odchytit, když do lesů umístila past s hot dogy.

Identitu potvrdil až obojek

Díky sociálním sítím se pak ředitelce podařilo vypátrat telefonní číslo na rodinu, která před lety psa v okolí ztratila. „Byli jste před třemi roky v Burlingtonu? Tohle bude asi nejdivnější telefonát, který jste kdy měla,“ popsala začátek hovoru Glicková pro regionální stanici KSFY-TV.

Georgeovi zprávě, že se nalezl jejich pes, nemohli uvěřit. Jednak už několikrát dostali podobnou informaci, která se ukázala jako lichá, a jednak zvíře na zaslané fotografii se Ginger moc nepodobalo. „Byla vyhublá, její podsada byla odrostlá a po třech letech v lesích se její ‚obličej‘ změnil k nepoznání,“ uvedla Glicková.

Problémy s identifikací nakonec vyřešilo ostříhání odrostlé a místy zplstnatělé srsti. Jennifer si vzpomněla, že v době, kdy se Ginger ztratila, měla na sobě fialovo-zelený obojek. Ředitelka útulku zjistila, že Ginger ho má stále na krku, byť značně omšelý.

Život jí zachránil fastfood

Ve středu se rodina se psem opět shledala. Ginger byla nejprve zmatená, po zhruba 45 vteřinách však poznala svou paničku i její dceru Samanthu a nastalo radostné vítání.

Setkání Ginger s Jennifer

A jak mohla fenka přežít tři roky v lesích ve státě, kde jsou zimy opravdu velice mrazivé? „Zní to zvláštně, ale McDonald’s jí zachránil život,“ usmála se Glicková.

Ginger totiž objevila myčku, kde lidé odhazovali zbytky z McDonaldu a jiných fastfoodů, a když měla v noci hlad, vyjídala koše. I tak je prý neuvěřitelné, že fenka dokázala přežít tak dlouho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám