Hlavní obsah

Velryba na břehu francouzského jezera šokovala místní obyvatele

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé u jezera Lac de Serre-Poncon ve francouzských Alpách nemohli minulý týden uvěřit svým očím. Na břehu jezera se objevila mrtvola velryby, kterou zkoumal tým mužů v ochranných oblecích. O nadpřirozený úkaz nešlo, bylo to další z řady představení belgického umělce, které má za cíl upozornit na problematiku lovu kytovců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba v Alpách šokovala místní obyvateleVideo: AP

 
Článek

První myšlenka místních obyvatel, když kytovce uviděli, musela být asi stejná: Jak se mohla velryba dostat na břeh jezera položeného v nadmořské výšce kolem sedmi set metrů? Některé jistě zmátl i profesionálně vypadající tým vědců-záchranářů, kteří velrybu zkoumali.

Záhy však vyšlo najevo, že jde o další představení belgického umělce, který si říká Captain Boomer, a jeho týmu. Svým vystoupením chtěl Belgičan připomenout, že 8. červen je Světovým dnem oceánů, a upozornit na neutěšenou situaci některých kytovců.

Velrybí „trik“ už skupina předvedla v Londýně nebo Paříži, kde byla napodobenina umístěna na břehy Temže, respektive Seiny.

Reklama

Související témata:
Boomer

Výběr článků

Načítám