Hlavní obsah

Zákaznice zahnala na útěk lupiče s pistolí

Novinky, tcs

Žena nakupující v potravinách v brazilském městě São José do Rio Preto se nenechala vystrašit lupičem, který si kromě obsahu pokladny dělal zálusk i na její cennosti. Byť ji nakonec lupič přemohl, odešel s menším lupem, než doufal. Později ho policie dopadla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nakupující se odhodlaně postavila ozbrojenému zlodějoviVideo: Caters News, AP

 
Článek

Když muž v červené mikině s kapucí nakráčel 5. června do prodejny, zřejmě si představoval, že ho nečeká žádný odpor. Rovnou vytáhl zbraň a namířil ji na prodavačku. Pak si povšiml zákaznice a požadoval od ní veškeré cennosti.

Žena se ale pistolí, kterou před ní lupič máchal, nenechala zastrašit a rozhodla se svou kabelku nevydat. Povšimla si totiž, že muž drží v ruce pouhou atrapu. Boj s urostlejším zločincem ale nemohla vyhrát a skončila na zemi.

Lupič, který neočekával odpor, jí stihl ukrást jen klíčky od auta a ještě s několika bankovkami z pokladny v celkové hodnotě 200 realů (přes 1100 korun) raději rychle utekl.

Tahle se nechovejte, radí policie

Byť je statečnost přepadené ženy úctyhodná, policie před takovým chováním důrazně varuje. Rozeznat repliku od skutečné zbraně může být totiž ve vypjatých situacích ošidné. Pokud by se žena spletla, mohl celý incident skončit tragicky. „Tihle lidé nemají co ztratit, proto radíme lidem, aby takto nereagovali,“ řekl policista Ronaldo Pimenta.

Díky kamerovému záznamu se lupiče podařilo dopadnout. Policisté si pro něj přišli do domu jeho rodičů, kde nalezli hotovost, klíčky oloupené ženy a několik odcizených mobilů. Spolu s lupičem byl zadržen i jeho otec, který čelí obvinění z prodeje kradeného zboží.

Reklama

Výběr článků

Načítám