Hlavní obsah

Kde skončila svatební kytice Meghan? Nevěsta dodržela tradici

Novinky, tcs

Zvyk, při kterém nevěsta hází kytici do davu dosud neprovdaných dívek, pochází už ze středověku a z anglosaských zemí se rozšířil téměř po celém světě. Královská tradice je však jiná a důstojnější. Meghan Markleová, nyní vévodkyně ze Sussexu, po vzoru svých předchůdkyň položila den po svatbě kytici na hrob neznámého vojína ve Westminsterském opatství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svatební kytice vévodkyně ze Sussexu na hrobě neznámého vojína ve WestminsteruVideo: Reuters

 
Článek

Svatební kytice vzbuzovala pozornost už při obřadu. Kromě snítek myrty, kterou v roce 1845 zasadila královna Viktorie a kterou měly ve svých kyticích všechny královské nevěsty, zaujaly zejména pomněnky. Ty milovala Harryho matka princezna Diana a Meghan jí tím vzdala hold.

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry s chotí Meghan

Kytice byla na hrob položena den po svatebním obřadu v kapli svatého Jiří. Jedná se o další z královských tradic, kterou všechny nevěsty svědomitě dodržují. Hrob neznámého vojína vznikl v roce 1920 a zvyk založila královna matka o tři roky později.

Po svatbě s Jiřím VI. položila svou kytici na hrob, aby tak uctila památku svého bratra Ferguse, který v roce 1915 padl za první světové války v krvavé bitvě u Loos.

Reklama

Výběr článků

Načítám