Hlavní obsah

Na brazilském ostrově, kde se nesmí rodit, se narodila holčička

Na brazilském ostrově Fernando de Noronha se po 12 letech poprvé narodilo dítě, i když tam platí zákaz přivádět děti na svět. Ostrov leží 370 kilometrů východně od brazilského města Natal, a pokud tam ženy otěhotní, musí odjet k porodu na brazilskou pevninu. Na ostrově žijí tři tisíce lidí a není tam žádná porodnice.

Foto: Profimedia.cz

Fernando de Noronha

Článek

Žena, která v sobotu na ostrově porodila, tvrdí, že netušila, že je těhotná. Porodní bolesti na ni přišly doma a při porodu pomáhal manžel. „Byla to holčička a já byla ohromená,“ citoval matku server O Globo.

Místní úřady potvrdily narození dítěte, které bylo převezeno do místní nemocnice. Jméno matky ani rodiny se ve zprávách neuvádí. Místní lidé ale prý začali narození oslavovat a rodině přinesli pro dítě ošacení.

Na ostrově Fernando de Noronha se nacházejí jedny z nejkrásnějších pláží na světě. Místo je slavné mořskou rezervací, kde lze pozorovat delfíny, želvy, velryby a vzácné ptáky. Právě kvůli vzácnosti tamních druhů platí na ostrově pravidlo o udržování stálého počtu obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám