Hlavní obsah

Muž rozbil hlavou 51 melounů a rukou 281 vlašských ořechů. Pokaždé za minutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletému Rashidu Naseemovi se podařilo pokořit světové rekordy v počtu rozbitých vodních melounů za minutu a v počtu rozbitých vlašských ořechů za minutu. Pákistánec tvrdí, že mu takový úspěch zajišťuje velký respekt a uznání, což ho žene k dalšímu překonávání rekordů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistánec umí za minutu rozbít hlavou 51 melounů nebo rukou 281 vlašských ořechůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Naseem dokázal za pouhou minutu rozbít hlavou 51 vodních melounů a překonat tak dosavadního rekordmana Ahmeda Tafziho z Německa, který tvrdých slupek tykvovité zeleniny zničil v minulosti o osm méně.

V dalším úspěšném pokusu o překonání rekordu rozbil Pákistánec hbitými údery dlaní 281 vlašských ořechů. V tomto případě překonal o 30 ořechů Inda Prabhakara Reddyho P, jenž v neobvyklé disciplíně držel prvenství od ledna tohoto roku.

Oběma pokusům, které se konaly v jedné ze středních škol v pákistánském Karáčí, přihlíželi oficiální rozhodčí.

Chce mít 50 rekordů

Naseem se věnuje bojovému umění a podle svých vlastních slov trénoval na překonání rekordů několik měsíců. „Překonání světového rekordu vyžaduje spoustu finančních prostředků. Já to však dělám bez jakékoliv podpory sponzorů či vlády,“ poznamenal.

V minulosti byl už držitelem světového rekordu v nejvyšším počtu rozbitých zelených kokosů a také v nejvyšším počtu odstraněných lahvových víček. V obou případech byla časovým intervalem opět jedna minuta a vystačit si musel jen se svou hlavou.

„Můj cíl je vytvořit 50 světových rekordů a dodat mé zemi hrdost. Překonávání nových rekordů mi dodává respekt a uznání, což mě žene k dalším úspěchům,“ uzavřel muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám