Hlavní obsah

Věrný pes čeká každý den na stanici metra, než se jeho majitel vrátí z práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletý pes jménem Siung-siung dojal mnoho lidí po celém světě. Svého pána totiž každé ráno doprovází na stanici metra v čínském městě Čchung-čching, aby tam na něj následně celý den čekal, než se vrátí z práce. Během čekání na sebe nijak neupozorňuje, když však jeho majitel po několika hodinách přijede, je vždy štěstím bez sebe.

Foto: Profimedia.cz

Okolí stanice metra, kde pes dennodenně čeká na svého majitele.

Článek

„Siung-siung se tady objeví každý den mezi sedmou až osmou hodinou ranní, když jeho majitel odjíždí do práce. Poté se po stanici potuluje, někdy až do osmé hodiny večerní,“ svěřil se listu Chongqing Evening News jeden z tamních obyvatel.

Na záběrech je viditelné, jak pes zvýšené pozornosti kolemjdoucích nevěnuje téměř žádnou pozornost. „Nikdy nesní nic, co mu cizí lidé dají,“ dodal rodák z města Čchung-čching.

Celý den zkrátka jen trpělivě čeká a těší se, až se jeho pán vrátí. V ten moment je vždy štěstím bez sebe - začne štěkat, vrtět ocasem a radostně poskakovat.

„Mám ho osm let. Od chvíle, kdy jsem se ho ujal, na mě každý den čeká. Vždycky je velmi šťastný, když mě uvidí, což mě dělá také šťastným a po náročném dni v práci mě to opět nabije energií,“ řekl majitel psa známý jako Čchen.

Siung-siung svou oddaností připomíná japonský příběh psa jménem Hačikó, který na svého majitele čekával pro změnu na vlakovém nádraží. Pes na místo nepřestal přicházet ani po jeho smrti, neboť doufal, že se jednoho dne přece jenom vrátí. Nyní na počest psa stojí před japonským nádražím jeho socha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám