Hlavní obsah

Kamery zachytily první okamžiky života orlích mláďat

– Washington
Novinky, zkr

Do washingtonského hnízda Svobody a Spravedlnosti, což jsou samice a samec orla bělohlavého, přibyl další obyvatel. V sobotu se jim tam pod dohledem kamer vylíhlo mládě. V pondělí pak přišlo na svět další, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svobodě a Spravedlnosti se vylíhlo mláděVideo: Reuters

 
Článek

Mládě se vyklubalo z vejce, které samice nakladla 7. února. Těsně po narození dostal malý orel kus ryby, kterou ulovil jeho otec. Další vajíčko se pak v hnízdě objevilo o čtyři dny později.

To se podle organizace Earth Conservation Corps, která zprostředkovává přímý přenos z hnízda, mělo vylíhnout mezi 18. a 24. březnem. Předpověď se vyplnila – další mládě se starostlivé Svobodě vylíhlo v pondělí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Druhé orlí mládě se vylíhlo 19. březnaVideo: EARTH CONSERVATION CORPS, Reuters

Orlové Svoboda a Spravedlnost si vybudovali hnízdo nedaleko policejní akademie ve Washingtonu v roce 2004. Další orlí pár jménem Pan prezident a První dáma zase hnízdí ve washingtonském národním arboretu. Tato dvojice přivedla loni na svět dvě mláďata.

Orel bělohlavý z USA před několika dekádami téměř vymizel. Díky ochraně biotopů a zákazu pesticidů byl však v roce 2007 vyjmut z federálního seznamu ohrožených druhů.

Reklama

Výběr článků

Načítám