Hlavní obsah

V Praze byla instalována socha Golema, poslouží k virtuálním hrátkám

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Milovníci filmů Císařův pekař a Pekařův Císař si mohou od soboty prohlédnout největší sochu Golema, která v Praze kdy byla. Třiapůlmetrová postava bude sloužit jako atrakce virtuální reality. Podívejte se na video z její instalace, která nebyla jednoduchá.

V Praze byla instalována socha Golema. Měří 3,5 metruVideo: Novinky

 
Článek

Socha má svou premiéru, byla vyrobena na Dobříši, je vysoká 3,5 metru a je vyrobena z 60 kg polystyrenu. Její výroba trvala asi 240 hodin.

Foto: archiv DIVR Labs

Behem instalace musela být golemovi uříznuta jedna ruka.

Uříznutí ruky

„Instalace byla komplikovaná, protože Golem má velké rozpětí rukou, a ještě je vysoký. Na cestu jsme ho museli upravit, jinak bychom ho do Prahy dostali snad jen vrtulníkem,“ řekl Novinkám výkonný ředitel Diver Labs Lukáš Burda, který nechal Golema vyrobit.

Samotná instalace pak trvala přes tři hodiny. Aby ale vůbec prošel dveřmi prodejny, museli mu dokonce uříznout ruku, kterou pak následně připevňovali zpátky.

Foto: archiv DIVR Labs

Golem byl do prodejny hračkářství instalován v noci ze středy na čtvrtek. Slavnostně byl odhalen v sobotu.

Cestování v čase

Studio zabývající se virtuální realitou návštěvníkům slibuje nezapomenutelný zážitek v podobě cestování v čase. Díky Golemovi se tak návštěvníci transportují do 16. století, kde se setkají nejen s Golemem, ale i s Rabi Löwinem, který zrovna Golema oživuje. Na tuto dobrodružnou cestu se budete moci ale vydat až na jaře.

Socha byla instalovaná do prodejny Hamley‘s na Václavském náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám