Hlavní obsah

Muž našel pod postelí 19 let starou letenku. Aerolinky mu povolily ji využít

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě každému se někdy stalo, že po dlouhé době našel doma dávno ztracený předmět. Američan John Walker z Greensboro v Severní Karolíně objevil pod postelí 19 let starou a nevyužitou letenku. Souhra okolností nakonec vedla k tomu, že aerolinky United muži povolily, aby svůj palubní lístek po tak dlouhé době upotřebil, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dávno ztracená letenka byla na let z Nashvillu do Sacramenta, kam měl Walker před 19 lety odletět na svatbu svého bratra. Do letadla ovšem nenastoupil.

Požadoval tedy vrácení peněz, ale od aerolinek se dozvěděl, že mu bohužel nemohou vyhovět. Nicméně letenka mohla být kdykoli využita k zakoupení jiné letenky ve stejné hodnotě. „Odložil jsem ji, protože jsem tehdy neplánoval nikam cestovat. A pak jsem na to úplně zapomněl,“ popsal Walker.

Společnost mu vyhověla

Zapomenutou letenku Američan objevil, když procházel staré papíry. Narazil i na dopis, který mu poslala společnost United Airlines, v němž stálo, že nevyužité letenky, na které se nevztahuje refundace, mohou být vždy využity ke koupi jiného domácího nerefundovatelného letu pro zákazníka, na jehož jméno byla letenka vystavena. Walker se proto rozhodl zjistit, zda ono slůvko „vždy“ stále platí.

Jenže zákaznická podpora United Airlines si nevěděla rady, protože papírové letenky už se dávno nepoužívají. Walker se proto rozhodl oslovit společnost na sociálních sítích.

Ačkoli slib náhrady letenek nebyl nikde právně vázán, aerolinky se nakonec rozhodly svému zákazníkovi vyhovět. Už jen z důvodu, o jakou unikátní situaci se jednalo. „Myslím, že z jejich strany šlo zkrátka o dobrou zákaznickou péči,“ uzavřel Walker. Kam má v plánu letět, ovšem není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám