Hlavní obsah

Ind vytváří pozoruhodné obrazy z lidských vlasů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční materiál používá k tvorbě obrazů 23letý Ind Midhun R. R. Ten svá díla vytváří z lidských vlasů, které mu většinou darují jeho přátelé. Za pomoci formaldehydu a jehly jim pak dává neuvěřitelně detailní tvary. Sestavit jeden obraz mu trvá kolem tří hodin, uvedla agentura Caters News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tvorba portrétu Gándhího z vlasůVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Prameny vlasů nastříkám formaldehydem a pak je nechám 20 až 30 minut zaschnout. Poté je nastříhám do požadované délky v závislosti na obrazu, který se chystám tvořit, a pomocí jehel je aranžuji,“ tvrdí Ind žijící ve státu Kerala.

Dodává, že tvorba z vlasů vyžaduje velkou trpělivost i mnoho času, ačkoli svá díla je schopen dokončit do tří hodin. Jakmile je Midhun s výsledkem spokojený, vloží obraz mezi dvě skla, aby bylo možné ho uchovat.

Student architektury se při tom nezvyklé technice začal věnovat teprve před půlrokem: „Stále s vlasy experimentuji, není to vůbec jednoduché.“ Ve svém pokoji, který proměnil na malé studio, prý dokáže strávit doslova hodiny stříháním a aranžováním malých vlasů do různých tvarů a podob.

„S tvorbou obrazů jsem začal, když mi bylo sedm let. Ale až v deseti jsem to začal brát celé vážně a začal jsem se tomu více věnovat. Vždy jsem chtěl ale zkusit něco odlišného, přijít s něčím vzrušujícím. A pak mě napadlo používat vlasy,“ tvrdí Ind. Ve svém portfoliu má zatím například obraz Poslední večeře nebo portréty Marilyn Monroe či indické ikony Mahátmy Gándhího.

Reklama

Výběr článků

Načítám