Hlavní obsah

Papež oddal na palubě letadla letušku a stevarda

Papež František ve čtvrtek cestou na sever Chile oddal v letadle letušku a stevarda, kteří ho od začátku týdne doprovázejí při jeho cestě v této jihoamerické zemi. Informoval o tom server chilského deníku El Mercurio. Podle agentury AP je to první pár, který kdy papež na palubě letadla oddal.

Foto: Vincenzo Pinto, ČTK/AP

Paula Podestová a Carlos Ciuffardi krátce poté, co je papež oddal.

Článek

Devětatřicetiletá Paula Podestová a jedenačtyřicetiletý Carlos Ciuffardi, kteří si řekli své „ano“ před papežem, pracují oba už několik let pro leteckou společnost Latam. Její šéf Ignacio Cueta jim šel za svědka spolu s Mauriciem Ruedou, který je organizátorem papežových apoštolských cest.

Podestová a Ciuffardi řekli novinářům na palubě letadla, že měli občanský sňatek už v roce 2010 a plánovali tehdy i církevní. Měli prý už všechno připravené, ale zasáhla příroda.

„Popadaly kostely, všechno se zřítilo. A tak jsme to začali odkládat, pracovali jsme a pak přišly dcery,“ řekl Ciuffardi deníku El Mercurio o zemětřesení z února 2010, které si vyžádalo na 525 obětí.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Manželé vyprávějí o svém životním zážitku.

Ženich také novinářům sdělil, že svatba je „historická“ nejen v jeho životě. Papež František mu prý řekl, že žádná hlava katolické církve nikdy neoddávala pár na palubě letadla.

Papež má ve čtvrtek ve městě Iquique na severu Chile v programu sloužení mše a setkání s oběťmi Pinochetovy diktatury (1973–1990). Večer odletí na návštěvu Peru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám