Hlavní obsah

V pražském muzeu lze chodit vzhůru nohama nebo se proměnit v hobita

Novinky, nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dostat svou hlavu na stříbrný podnos nebo se proměnit v hobita. Ošálit své smysly a zároveň se dozvědět více o fungování mozku lze v nově otevřeném pražském Muzeu Smyslů.

Muzeum SmyslůVideo: Novinky

 
Článek

„Máme tady například Fakírovo lože, na které si může člověk lehnout a zjistit, že pokud rozloží váhu celého těla, neucítí žádnou bolest. Máme tu také vortex tunel, ve kterém se musíte soustředit na jeden bod, jinak jím neprojdete,“ sdělila Novinkám Tereza Veselá z Muzea Smyslů.

Foto: Facebook Muzea Smyslů

Fakírovo lože, které je tvoře z 3500 hřebíků.

V interaktivním muzeu je k vidění i Amesova místnost, což je pokoj s černobílou šachovnicí, ve kterém se lze během pár vteřin stát obrem či hobitem. Nechybí zde ani pokoj, kde je vše vzhůru nohama, nebo nekonečná disco místnost, kde lze tančit a pozorovat svůj odraz.

Kolem na stěnách pak visí stereogramy. „Ty začaly vznikat v 70. letech v Americe a je to vlastně princip obrazu skládaného hodně blízko vedle sebe, ve kterém je ukryt buď nápis, nebo další obraz. Na stereogram reagují lidé odlišně, někdo ho odkryje ihned, někdo ho musí zkoumat mnohem déle a jiní ho dokonce ani po delším zkoumání neodkryjí,“ řekla Veselá.

Foto: Novinky

V Muzeu najdete také plot na výměnu obličejů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám