Hlavní obsah

Do dražby jdou čokoládové figurky staré přes sto let

Novinky, tcs

Od doby, kdy malá Eileen Margaret Elmesová z Londýna dostala k Vánocům čokoládové figurky Červené karkulky, uplynulo už více než sto let. Malé Eileen se figurky zalíbily natolik, že se jich nedotkla po celý svůj život. Čokoládový set po ní zdědila její neteř, která nyní nabídla vzácnou soupravu aukčnímu domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Figurky čokolády staré přes sto letVideo: AP

 
Článek

Podle rodiny dostala Eileen čokoládu mezi lety 1910 až 1914. Malý čokoládový poklad schraňovala až do roku 2007, kdy ve svých 99 letech zemřela. „Ta čokoláda pro ni byla výjimečná. Chtěla, aby ji mohli vidět i ostatní lidi, a ptala se mě, zda s tím něco udělám,“ uvedla pro agenturu Reuters Eileenina neteř, která si přála zůstat v anonymitě.

Sada figurek od firmy Pascall´s Chocolate Novelties obsahuje Červenou karkulku, námořníka v modrém oblečku, miminko a dámu s kloboukem a poprvé byla představena veřejnosti. Pravda, čokoláda už nevypadá tak lahodně, jako musela vypadat před sto lety, ale typicky čokoládovou vůni figurky podle svědků ještě neztratily.

Krabička čokoládových figurek jde do dražby 19. prosince a Eileenina neteř doufá, že ji zakoupí právě nějaké muzeum čokolády, aby se splnilo přání její tety a staré figurky mohlo obdivovat co nejvíce lidí. Cena figurek se pohybuje mezi 70 a 100 librami (zhruba 2000 až 3000 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám