Hlavní obsah

V australské řece plaval dospělý bílý krokodýl

Nevšední podívanou měli v pondělí turisté na výletní lodi poblíž australského města Darwin v Severním teritoriu. V řece Adelaide River totiž plaval dospělý bílý krokodýl. Podle odborníků se jedná o vzácný jev, neboť jedinci s takovým zbarvením se dožívají velmi nízkého věku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V australské řece plaval bílý krokodýlVideo: Reuters

 
Článek

Nevšední zbarvení krokodýla, který podle odhadů měří asi tři metry, je s největší pravděpodobností způsobeno tzv. hypomelanismem, tedy nedostatkem tmavého pigmentu s názvem melanin.

Krokodýli s bílým zbarvením nejsou podle odborníků až tak vzácní, díky nápadné barvě se však ještě jako mláďata stávají lehkým terčem pro jiné predátory a v drtivé většině případů se nedožijí vysokého věku.

Spatření dospělého bílého jedince proto udělalo všem přítomným velkou radost. Od tamních obyvatel dostal dokonce jméno Pearl.

Ti se domnívají, že by Pearl mohl být potomkem nechvalně proslulého bílého krokodýla přezdívaného Michael Jackson, který byl v roce 2014, i navzdory kampani pro jeho záchranu, utracen poté, co usmrtil jednoho z rybářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám