Hlavní obsah

Impala vběhla levhartovi přímo do chřtánu

Novinky, tcs

Pětatřicetiletý Bryan Mattice se se svými známými stal svědkem nečekané ukázky loveckých schopností levhartů. Během výletu v jihoafrickém Krugerově národním parku natáčel Mattice běžící stádo antilop, když se vyřítil levhart a jedno ze zvířat jediným mohutným skokem ulovil. Záběry nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Překvapivý útok levhartaVideo: AP

 
Článek

Skupina turistů se vydala na výlet 26. září a jejich průvodce jim slíbil, že uvidí právě levharta. Dovedl je až k jezírku, kde v minulosti levharta potkal a kam měl chodit pít. Když džípy dorazily na místo, občerstvovalo se u jezírka pouze několik antilop impala.

Cosi je vyplašilo, antilopy se daly na útěk a Mattice se rozhodl, že natočí alespoň je. Sedm zvířat proběhlo kolem křoví nerušeně, osmá takové štěstí neměla. Zvolila si jinou cestu, a to se jí stalo osudným.

„Levhart se krčil v křoví a byl zcela neviditelný,“ popsal dramatické okamžiky Mattice agentuře AP. Šelma se jediným skokem vrhla po antilopě a zakousla se jí do krku. „Byl to neuvěřitelný zážitek,“ dodal Mattice s tím, že být svědkem úspěšného lovu není zase tak časté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám