Hlavní obsah

Ulicemi Ženevy prošly obří loutky

Novinky, tcs

Obyvatelé Ženevy mohli během pátečního odpoledne vidět procházející se babičku s vnučkou. Na tom by asi nebylo nic neobvyklého, kdyby obě ženy nebyly ze dřeva a neměřily osm metrů. Loutky rozpohybovali vodiči z francouzského pouličního divadla Royal de Luxe, byly jich potřeba desítky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ulicemi Ženevy prošly obří loutkyVideo: Reuters

 
Článek

Představení nazvanému La Saga des Géants (Sága obrů) přihlížely tisícovky nadšených diváků. Loutky představující třiaosmdesátiletou babičku a její pětiletou vnučku zaujaly nejen velikostí, ale i svou propracovaností. Loutkovodiči pak představovali liliputány, kteří obě postavy doprovázeli.

Divadelní společnost vystupuje v různých městech, loutky pokaždé vypráví jiný příběh.

„Nejtěžší je vymyslet scénář, který musí korespondovat s příběhem města,“ sdělil agentuře Reuters zakladatel společnosti a její ředitel Jean-Luc Courcoult. „Musíme kompletně předělat všechny pohyby loutek,“ vysvětlil, proč příprava na show trvá vždy zhruba dva až tři roky.

Lidé jsou ale z výsledku pokaždé nadšení. „Atmosféra je skvělá. A ty loutky jsou velice dobře rozpohybovány. Je fascinující, jak ti lidé dokážou hýbat s lany,“ podělil se o své dojmy jeden z diváků Andres Perez.

Show trvá v Ženevě až do neděle. Očekává se, že obří loutky si nenechá ujít zhruba milión diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám