Hlavní obsah

V jedné z epizod dětského seriálu Včelka Mája se údajně objevila kresba penisu

Americká internetová televize Netflix je pod palbou kritiky poté, co se v jedné z epizod animovaného seriálu Včelka Mája objevila kresba připomínající penis. Na tu podle deníku Daily Mail minulý týden upozornila jedna z matek, kterou nevhodný obrázek velmi pobouřil. Společnost Netflix se k incidentu zatím nevyjádřila.

Foto: Profimedia.cz

Včelka Mája.

Článek

Kresby si podle Daily Mailu všimla Chey Robinsonová. Inkriminovanou část epizody natočila z televizní obrazovky na mobilní telefon a záběry vložila na sociální sítě. „Jsem znechucená. Vyzývám všechny rodiče, abyste si dali pozor, co vaše děti sledují,“ napsala k příspěvku na Facebooku.

Video, na němž včelka Mája vlétne do vykotlaného stromu, uvnitř kterého je kresba falického symbolu vidět, získalo už přes milión zhlédnutí a odstartovalo vášnivou diskusi. Pocity lidí jsou smíšené, někteří jsou přesvědčeni, že jde skutečně o kresbu penisu, jiní tvrdí, že se jedná o znázornění houby.

„Je to skandální, přesně takhle fungují podprahové záběry,“ tvrdí jeden z komentujících. „Tohle není houba ani náhodou,“ má jasno další. Našli se však i tací, kteří se domnívají, že celá situace je přehnaná. „Ani jsem si toho nevšiml a pochybuju, že by to postřehlo dítě. Navíc by ani nepochopilo, o co se jedná,“ vysvětlil další z uživatelů.

Společnost Netflix se k případu zatím nevyjádřila, diváci si však budou muset na vyjasnění celé události počkat, neboť 35. epizodu první série s názvem King Willi dočasně z vysílání stáhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám