Hlavní obsah

Tenisová hvězda Štěpánek má svoji hvězdu v chodníku slávy

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za lví srdce na královském servisu. Tak zní motto v hvězdě slávy, kterou v neděli odpoledne osobně pokřtil před uložením do tamního chodníku hvězd legendární Radek Štěpánek. Tenista si už 24. hvězdokladení ve Velké Bíteši vyloženě užíval. Na „ceremoniál“ přijel s početným rodinným doprovodem včetně rodičů a syna.

Radek Štěpánek má hvězdu slávy ve Velké BítešiVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Štěpánek se tak po umístění přes padesát kilogramů těžkého monumentu s mosaznou hvězdou uprostřed tmavého leštěného kamene ocitne v takové společnosti, jako je například rychlobruslařka Martina Sáblíková, skifařka, olympionička Mirka Knapková, judista Lukáš Krpálek, běžkyně na lyžích Kateřina Neumanová, hokejista Ivan Hlinka nebo také Waldemar Matuška, Lucie Bílá či Karel Gott.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Tentokrát se hvězda do chodníku slávy křtila nejen šampusem, ale i tenisovými míčky.

Kmotry Štěpánkovy hvězdy se v Bítěši stali a pomohli mu ji pokřtít například Michal David, Jakub Smolík či hokejista Richard Farda nebo někdejší basketbalista Áda Pospíšil.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Radek Štěpánek si domů odveze malou repliku hvězdy. Těžký originál bude ukotven v bítěšském chodníku, mimo jiné zabezpečen i proti zlodějům, kteří se už jednu z hvězd pokusili ukrást.

Bítešský chodník hvězd založil před dvaceti léty tamní podnikatel a hoteliér Jiří Rauš a až na výjimky jako byl například Ivan Hlinka se všichni slavní ze světa sportu a šoubyznysu osobně kladení a křtu hvězdy, která je velmi podobné své hollywoodské předloze, zúčastnili.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Radek Štěpánek se do Velké Bíteše na pomezí Vysočiny a Jižní Moravy vydal s rodinným doprovodem.

„Opravdu mně to udělalo velkou radost, být v tak dobré společnosti je čest, nechal se slyšet tenista, který se už těší na návrat na kurty. „Jsem po úrazu zad už v devátém měsíci rekonvalescence, takže to už je pomalu nejvyšší čas abych se vrátil. Plánuji to v lednu. Zdá se mi, že je moje skořápka v pořádku. A to jak tělesná, tak duševní,“ sršel humorem Radek.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Štěpánek vystřelil dvacítku tenisových míčů mezi diváky. Byl o ně velký zájem.

Přímo na pódiu před zaplněným náměstím si taky domlouval přátelská utkání s dalšími milovníky kurtů, kamarádem Michalem Davidem, jehož písničky si zpíval s ním či Jakubem Smolíkem. Místnímu tenisovému klubu dokonce slíbil, že až půjde do tenisového důchodu, rád si s nimi přijede zahrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám