Hlavní obsah

Mladík po koupeli v oceánu silně krvácel z nohou. Lékaři jen krčili rameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletý Sam Kanizay se v sobotu po fotbalovém zápase rozhodl, že si zchladí své nohy v oceánu na pláži Dendy Street. Když však vodu v australském Melbourne opustil, z jeho nohou se řinula krev. Na příčinu krvácení nepřišli ani doktoři, pokousal ho však pravděpodobně některý z drobných mořských živočichů. O události informoval Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australan krvácel z nohouVideo: AP

 
Článek

Po chvíli plavání mladík ucítil mravenčení v nohou, a tak se rozhodl vodu opustit. V ten moment nemohl uvěřit svým vlastním očím. Z jeho nohou crčela krev a krvácení nešlo zastavit. Důvodem byly desítky malých kousnutí v oblasti nohou a kotníků.

"Nejdřív jsem si myslel, že jsem musel šlápnout na kámen. Pak jsem si ale uvědomil, že důvod musel být jiný. Krvácel jsem totiž ze stejných míst na obou nohou," svěřil se mladík Daily Mailu.

Foto: Profimedia.cz

Sam Kanizay čeká na lékařské ošetření v jedné z nemocnic v Melbourne.

Pokousal ho drobný mořský živočich

S ohledem na to, že krvácení nešlo zastavit, musel celý víkend strávit ve dvou nemocnicích, kde se doktoři snažili úrazu přijít na kloub. Jedna ze zdravotních sester se zmínila, že kousnutí by možná mohl mít na starosti některý z drobných mořských živočichů z čeledi příchytkovití.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Nohy Sama Kanizaye

Chlapcův otec Jarrod Daily Mailu prozradil, že Samovo zranění fascinovalo všechny zaměstnance nemocnice: "Všichni na internetu hledali, co by mohlo být příčinou jeho zranění. Každý přicházel s jinou domněnkou, nikdo však s jistotu nedovedl říct, co krvácení způsobilo."

Foto: Profimedia.cz

Živočich z čeledi příchytkovití.

Jarrod Kanizay přitom sám natočil původce chlapcových útrap. Vydal se k moři s hrstí syrového masa. Na videu je vidět, jak si na něm drobní predátoři pochutnávají. "Je jasné, že tahle zvířátka mají hodně ráda maso," citovala Jarroda Kanizaye AP.

V neděli večer prý krvácení konečně ustalo. "Sam je klidný kluk, určitě bude v pořádku," řekl jeho otec. Sám mladík australskému listu News Corp sdělil, že příště ke zchlazení nohou využije raději bazén.

Reklama

Výběr článků

Načítám