Hlavní obsah

Letištního technika srazil blesk. Přežil

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřka nad americkým letištěm Southwest Florida se v sobotu 22. července málem stala osudnou pro jedenadvacetiletého Austina Dunna. Do letadla, u kterého se právě letištní technik nacházel, udeřil blesk. Mladíka zachránila pouze včasná pomoc. Nyní byl propuštěn z nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pracovníka letiště zasáhl na ploše bleskVideo: Lee County Port Authority, AP

 
Článek

Bezpečnostní kamery zachytily Dunna, který právě pomáhal připravit letoun společnosti Sun Country k odletu. Ve chvíli, kdy byl těsně u stroje, udeřil do ocasu letounu blesk a sjel po trupu letadla až k čumáku. Tam elektrický výboj zasáhl mladého technika.

Na místo se okamžitě seběhli tři jeho kolegové. Sanitka dorazila za okamžik a převezla Dunna v bezvědomí do nemocnice.

Mladý muž utrpěl popáleniny třetího stupně na hrudi, rukou a nohou, závažná svalová zranění a krvácení do mozku. Přesto ho lékaři dokázali zachránit a toto úterý byl dokonce propuštěn do domácí péče. „Je to zázrak,“ prohlásila ulehčeně pro televizi NBC2 Austinova sestra Autumn Dunnová.

Vedení letiště prohlásilo, že v době incidentu byl aktivován systém varující všechny pracovníky letiště před blesky. Záběry rovněž ukazují, že ono sobotní bouřkové odpoledne bylo letadlo společnosti Sun Country na ploše jako jediné. Celá událost se však stále ještě vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám