Hlavní obsah

Datel málem prokloval sloup elektrického vedení

Novinky, tcs

Pracovníci Úřadu pro infrastrukturu v okrese Snohomish amerického státu Washington nevěřili svým vlastním očím, když dorazili k jednomu ze sloupů elektrického vedení ve městě Bothell, které poškodil datel. Zjistili totiž, že sloup je proklovaný téměř skrz na skrz. O neobvykle činném datlovi nyní úřad informoval na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Mezi stromy a dřevěnými sloupy datli nedělají rozdíly (ilustrační foto).

Článek

Podle úřadu lze hovořit o štěstí, protože chybělo málo a celá čtvrť se mohla potýkat s výpadkem proudu či mohlo dojít k vážnému zranění. Na internetu vyvolal snímek, který pořídil překvapený opravář, pozdvižení.

Někteří nemohli uvěřit, že toto všechno je práce datla. Jejich hlavním podezřelým se stal jiný dřevomilný živočich – bobr. Mluvčí úřadu Julie Cunnighamová tuto teorii nepovažuje za příliš pravděpodobnou. „To by na něj bylo asi příliš vysoko,“ uvedla pro server Edmonds Patch Cunnighamová.

Podle mluvčí opravuje úřad sloupy poškozené datlem celkem pravidelně. Nikdy však nedošlo k poškození v takovém rozsahu. Nebezpečně nahlodaný sloup byl ještě tentýž den vyměněn. Obyvatelé městečka blízko kanadských hranic ale možná mají nového datlího rekordmana.

Inzertní sdělení

Myslíš si, že má článek vocas? Zapoj se do soutěže na: https://www.facebook.com/pardal.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám