Hlavní obsah

Řidička autobusu zachránila pasažéry před uhořením

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínské provincii Ťiang-si, konkrétně ve městě Nan-čchang, došlo na palubě linkového autobusu k dramatické a málem tragické události. Jeden z cestujících založil na palubě požár a vozidlo následně celé shořelo. Odvážná řidička však stihla všechny pasažéry kromě žháře zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hrdinná řidička autobusu zachránila cestující z hořícího vozuVideo: Reuters

 
Článek

Událost se stala minulé úterý odpoledne, když řidička autobusu Chung-jing Tengová během jízdy ucítila štiplavý zápach. Okamžitě zastavila u krajnice, aby zkontrolovala, co se děje.

Zjistila, že zápach pochází z ředidla, které přepravoval jeden z cestujících. Převoz hořlavin je v prostředcích hromadné dopravy zakázán. Tengová proto láhev s hořlavou kapalinou zabavila a pokračovala v jízdě.

Muž za žádnou cenu nechtěl vystoupit

Po chvíli však opět ucítila silný odér. Nezbylo jí než znovu zastavit. Na muže s ředidlem naléhala, že chce prohledat jeho zavazadlo. Ten však odmítl spolupracovat a s řidičkou se začal hádat.

„Požádala jsem ho, aby vystoupil z autobusu, protože jsem z jeho zavazadla cítila divný zápach. Ostatní cestující jej také pobízeli k vystoupení,“ sdělila Tengová agentuře Reuters. „Řekla jsem mu, že pokud zůstane na palubě, nebudu pokračovat v jízdě. Otevřela jsem všechny dveře a vypnula motor. Muž však stále odmítal odejít a poté své zavazadlo zapálil,“ popsala řidička dramatické momenty.

Sklidila uznání a získala finanční odměnu

Teng ihned nařídila evakuaci všech pasažérů a vůz opustila jako poslední. Autobus byl brzy pohlcen ohněm a žhář na místě zemřel.

„Když jsem se ujistila, že všichni cestující opustili autobus, pocítila jsem velkou úlevu,“ dodala řidička, která byla za svůj odvážný čin vyznamenána a od svého zaměstnavatele dostala 100 tisíc čínských jüanů (asi 330 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám