Hlavní obsah

Sedmnáctimetrová velryba v centru Paříže překvapila kolemjdoucí

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Obyvatelé Paříže i turisti byli dozajista překvapeni, když spatřili v centru města na břehu Seiny uvízlého sedmnáctimetrového vorvaně. Mnoho z nich vůbec nezjistilo, že se jedná o umělecký počin a velryba byla jen atrapa. Vše ještě umocňoval fakt, že tělo ohledávali lidé, vypadající jako forenzní znalci; byli to ale najatí herci, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na břehu Seiny v Paříži uvízl sedmnáctimetrový "vorvaň"Video: Reuters

 
Článek

Skupina belgických umělců nazvaná Kolektiv kapitána Boomera instalovala naprosto reálně vypadající velrybu na břeh řeky nedaleko katedrály Notre-Dame v pátek. „Je to umělecký způsob, jak přimět lidi, aby si všímali životního prostředí,“ citoval zakladatele skupiny Berta Van Peela list Le Figaro.

„Jsem z toho velmi smutná, protože když zvíře, jako je toto, opustí Atlantik a dostane se až sem, tak to značí, že tady máme nějaký problém. Je to naše chyba, nás lidí, že zvířata takto umírají? Nevím, ale myslím, že asi ano,“ řekla obyvatelka města Anastasia, která byla přesvědčena o tom, že v centru Paříže skutečně uhynul vorvaň.

V neděli instalace opouští Paříž a přesouvá se do dalšího města. Skupina má podobných kousků na svém kontě více, například loni umístila tělo velryby na břeh řeky ve francouzském Rennes.

Reklama

Výběr článků

Načítám