Hlavní obsah

V Jižní Koreji zachránili více než sto psů. Měli skončit v polévce

Novinky, Martin Vlk

V regionu Jesan v Jižní Koreji se podařilo humanitární organizací Humane Society International zachránit 149 psů chovaných na maso. Stalo se tak v průběhu období Bok Nal, během něhož se každoročně zabíjí více než milión psů. Jejich maso se následně přidává do pikantních polévek, napsal britský list Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skoro 150 psů, kteří měli skončit na talíři, zachránili na jihokorejské farměVideo: AP

 
Článek

Psí maso Korejci přidávají do polévek a věří, že jim v těchto parných dnech posílí krev a zlepší výdrž.

Britský Daily Mail napsal, že se psy podařilo zachránit jen náhodou. Na organizaci Humane Society International se totiž obrátil sám majitel farmy. Chtěl, aby mu pomohla se zvířat zbavit, protože měnil charakter svého podnikání a přecházel pouze na pěstování plodin.

Psi se převezou do Spojených států, kde se umístí do zvířecích útulků na Floridě, v Illinois, Indianě, New Jersey, New Yorku, Pensylvánii a Wisconsinu.

Na farmách v Jižní Koreji je na maso chováno více než dva a půl miliónu psů ročně. Roste tam ale počet lidí včetně politiků, kteří s tímto druhem podnikání nesouhlasí. Dokonce i nově zvolený prezident Moon Jae-in nedávno adoptoval psa jménem Tory, který byl rovněž zachráněn z psí farmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám