Hlavní obsah

S touhle selfie tyčí se můžete vyfotit i s žirafou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkoušeli jste si někdy udělat selfie s žirafou? Dosud se to zdálo nemožné, díky zlepšováku britské ošetřovatelky se vám váš i žirafí úsměv vejde na jednu fotografii. Musíte však zajet do zoo v anglickém Chessingtonu na předměstí Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Selfie tyč dokáže do jednoho záběru dostat člověka i žirafu.

Článek

Zoo, která je součástí zábavního parku, se stará o pět žiraf Rotschildových. Nejvyšší Moja se tyčí do pětimetrové výšky. I nejmenší Oscar dosahuje úctyhodných tří a půl metru.

„Chtěli jsme, aby se návštěvníci mohli vyfotit s celou žirafou, nejen její částí,“ říká ošetřovatelka Becky Apperley-Gawnová, která s nápadem žirafí selfie tyče přišla.

Foto: Novinky

Během focení si žirafa pochutnala na nenápadném maskování tyče.

Princip selfie tyče, které Becky říká self-ari, je opravdu velice jednoduchý. Jde o obyčejnou šestimetrovou kovovou tyč pokrytou listovím. Mezi návštěvníky však vyvolala obrovský zájem. Fotografie, které si díky tyči mohou pořídit, jsou totiž opravdu unikátní.

Hlavním důvodem vzniku dlouhé selfie tyče je však snaha britské zoo zvýšit zájem o situaci, ve které se žirafy Rotschildovy nachází. Ve volné přírodě jim totiž, na rozdíl od jiných poddruhů žiraf, hrozí vyhubení.

Foto: Profimedia.cz

Od podobných fotek si Becky slibuje zvýšení zájmu o ohrožený druh.

V afrických rezervacích v Keni a Ugandě jich žije pouhých 1500 kusů. Žirafy mají málo přirozených nepřátel, loví je jen lvi či krokodýli, a těm se dokážou účinně bránit. Jedno žirafí kopnutí dokáže zabít lva či prorazit kapotu auta. Reálnou hrozbou jsou ale lidé a žirafí kůže je stále až příliš ceněným artiklem.

Inzertní sdělení

Myslíš si, že má článek vocas? Zapoj se do soutěže na: https://www.facebook.com/pardal.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám