Hlavní obsah

Mořský racek předvedl proti dronu famózní manévr

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní záběry se podařilo zachytit pilotovi dronu poblíž ruského města Soči. Poklidný let podél pláže nabyl zničehonic dramatických rozměrů, když se v zorném poli kamery objevil racek letící přímo proti bezpilotnímu letounu. Záznam celého „leteckého incidentu“, který se stal v květnu, nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Racek se bravurně vyhnul dronuVideo: AP

 
Článek

Pravděpodobně fatálnímu střetu se racek dokázal vyhnout precizně provedeným výkrutem. Celá akce trvala jen tři vteřiny, kamera ji však bezpečně zachytila. Srážky ptáků s drony, které ve většině případů končí smrtí opeřence a zničením dronu, nejsou příliš časté. Důvodem je hluk, který stroj vydává a většinu ptáků zaplaší.

Mnohem častěji se stává, že některý z velkých ptáků se pokusí dron napadnout. Celkem logicky si totiž chrání svoje teritorium. Nizozemská policie dokonce v loňském roce experimentovala s využíváním dravců k odchytu nelegálně létajících dronů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám