Hlavní obsah

Dovolíte, abych vám potřásl pravicí? Trump s pozdravem musel počkat

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O podávání rukou amerického prezidenta Donalda Trumpa už se toho napsalo víc než dost. Po Trumpově setkání s jeho polským protějškem má tento příběh další kapitolu. První dáma Agata Kornhauserová-Duda totiž nabízenou pravici přehlédla a místo toho zamířila pozdravit se s Trumpovou manželkou Melanií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prezident Trump na setkání v PolskuVideo: Reuters

 
Článek

Úsměvný moment se odehrál během společného focení a celý lehce trapný okamžik obletěl celý svět. Ignorovala snad polská první dáma jednoho z nejmocnějších mužů planety? Podle všeho nikoliv. Kornhauserová-Duda se pak obrátila a potřásla si rukou i s americkým prezidentem.

Hlavním důvodem, proč se média tolik zajímají o zdravení mezi státníky, je Trumpův osobitý styl podávání rukou. Svůj protějšek si mocně přitáhne k sobě, čímž podle odborníků na řeč těla dává najevo svou dominanci. Ne vždy se mu to ale povede podle jeho představ.

Silácké gesto si například nenechal líbit nově zvolený francouzský prezident Emmanuel Macron. Během vzájemného setkání se oba politici usmívali do kamer, zatímco si vzájemně mocně třásli rukama. Trumpovi se francouzského prezidenta přitáhnout nepodařilo. [celá zpráva]

Případ polské první dámy není ničím jiným než nedorozuměním. Trumpovi se to ale nestalo poprvé. Krátce po svém zvolení se představil v presbytariánském kostele v New Jersey. Jeden z přítomných mužů mu ukazoval cestu, kudy se z kostela ubírat dál. Prezident zvyklý přijímat gratulace vymrštil svou pravici naprázdno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám