Hlavní obsah

Podívejte se, jak dovádějí paterčata vlků v pražské zoo

Praha

V pražské zoo se 19. května narodilo pět malých vlčat. Už začala pravidelně opouštět svou noru ve výběhu vlků euroasijských a na videu je vidět, jak si jako správná mláďata hrají a dovádějí.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlčata dovádějí v pražské zooVideo: Zoo Praha

 
Článek

„Smečku vlků jsme začali pozorněji sledovat, když změnila chování, které naznačovalo přítomnost mláďat. Vzhledem k nemožnosti nahlédnout do porodní nory jsme na přítomnost štěňat mohli několik týdnů usuzovat pouze podle kondice samice. I když začala vlčata opouštět noru, ukazovala se chovatelům jen neochotně, ale nakonec jsme se dopočítali pěti mláďat,“ řekl Pavel Brandl, kurátor savců ze Zoo Praha.

Vlčata se těší dobrému zdraví a zvědavě prozkoumávají svůj výběh, to vše za bedlivého dohledu své matky.

Pohlaví mláďat zatím není známo, chovatelé totiž chtějí vlčí rodince dopřát soukromí. Chystají se na to ale už v nejbližších týdnech a zároveň při té příležitosti provedou preventivní prohlídku.

Kvůli klidu omezí zoo i komentovaná krmení pro veřejnost, která tak nebudou probíhat minimálně do 10. července. Křtiny mláďat chce zoo uskutečnit ve druhé polovině července.

Vlky chová pražská zoo od počátku své existence, vlk byl navíc vůbec prvním zvířetem chovaným na území zoo, a to ještě před jejím otevřením v roce 1931. Jednalo se o vlčici Lottu.  

Reklama

Související články

V pražské zoo se narodila gepardí paterčata

V pražské zoologické zahradě se v polovině května narodilo pět mláďat gepardů. Mají se čile k světu, návštěvníci se na ně mohou těšit v polovině srpna, kdy by...

Výběr článků

Načítám