Hlavní obsah

Zaparkovat porsche přímo v apartmá mrakodrapu? Pro boháče v Miami žádný problém

Gil Dezer je stavební investor, který má úspěchy a 29 automobilů. Rád obdivuje ten či onen ze svých klenotů z pohovky v luxusním mrakodrapu v Miami na pozadí oceánu, píše agentura AFP. Ano, Gil Dezer může zaparkovat ve svém apartmá. Porsche Design Tower, první tohoto druhu na světě, má 60 pater a prosklené výtahy, které umožňují obyvatelům tohoto mrakodrapu dopravit vozy přímo do jejich bytu.

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na animaci výtahu v Porsche Design TowerVideo: metrostudio.com

 
Článek

Rezidenční mrakodrap, který má 132 jednotek, je posledním výkřikem ve výstavbě superluxusních nemovitostí stavěných v Miami na břehu moře. Toto město je americkou metropolí přepychu.

A když nevlastníte porsche? Gil Dezer takovou otázku nedokáže pochopit. „Proč nemáte porsche?“ reaguje čtyřicátník, který realizoval stavební projekt na objednávku slavné německé společnosti.

A skutečně: jestliže jste schopni vydat 5,5 až 33 miliónů dolarů (137 až 825 miliónů Kč) za apartmá, dá se předpokládat, že máte alespoň jedno porsche.

Tři výtahy

Mrakodrap, jehož autorem je firma Sieger Suarez specializující se na luxusní stavby, stojí na Sunny Isles Beach na severovýchodě města. Z každého apartmá můžete obdivovat kouzelnou zátoku daleko od davů.

Avšak tento mrakodrap by byl jen jednou z mnoha dalších luxusních věží, kdyby neměl tři výtahy nazvané Dezervators, které umožňují jeho obyvatelům přivolat si svůj oblíbený vůz.

Tenisové kurty, sauny a posilovny nejsou v metropoli na jihu Floridy ničím zvláštním. Naopak Dezervators mohou vzbudit zvědavost těch, kdo už mají všechno.

Z balkónů Porsche Design Tower je možno pozorovat dvě věže dvojčata, zjevně skromnější. Zrodily se rovněž ve firmě Sieger Suarez, mají 16 pater a stojí na soukromém ostrově. Apartmány zde přijdou na dva až osm miliónů dolarů (50 až 200 miliónů Kč).

Florida plná výstředností

Historie Floridy je protkána projekty vymykajícími se všednosti. Koncem 19. století a na počátku století 20. se investorům podařilo přesvědčit milionáře, aby investovali do toho, co bylo jen močál obývaný moskyty.

Od dob těchto průkopníků se Miami stalo metropolí peněz okázale stavěných na odiv. Metropolí lidí, kteří chtěli říci: „Ano, mám tunu zlata a podívejte se, co všechno si můžu dovolit,“ vysvětluje Craig Pittman, autor knihy Oh, Florida! zasvěcené floridským výstřednostem.

V Miami je pro cizince snadné investovat, a to i v případě pochybného původu peněz. Počátkem května zahájila brazilská policie vyšetřování praní peněz spojeného s trhem s nemovitostmi v Miami.

Více než polovina cizinců, kteří si v Miami kupují nemovitosti, pochází podle asociace agentů s nemovitostmi z Latinské Ameriky. Asi 18 procent tvoří Evropané a 13 procent Kanaďané. Loni kupovali luxusní apartmány nejvíce Kanaďané následovaní Venezuelci a Brazilci.

Podle Antoina Charveta, experta na nemovitosti při společnosti Integra Realty Resources, je jih Floridy jako Azurové pobřeží a Miami jako Monako.

Reklama

Výběr článků

Načítám