Hlavní obsah

Policejní pes dostal padáka, byl příliš přátelský

Kariéra australského policejního psa jménem Gavel skončila vlastně ještě dřív, než vůbec začala. Během výcviku se totiž ukázalo, že je až příliš přátelský k lidem, a tak musel u policie skončit. Bez potíží však našel nové „zaměstnání“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policejního psa v Austrálii propustili z výcviku, byl moc přátelskýVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Gavel má výborný rodokmen. Pokud potvrdí svůj původ, bude za 16 měsíců stopovat a chytat zločince jakožto plnohodnotný člen psího sboru,“ psala loni v prohlášení policie státu Queensland, když Gavela představovala u příležitosti začátku psího výcviku.

Představy policejních psovodů ale Gavel nenaplnil. Ukázalo se totiž, že jeho povaha není vhodná pro práci policejního psa. Cizí lidi totiž místo ostražitosti s radostí vítal, a tak byl letos v únoru jeho výcvik ukončen, uvedl web stanice BBC.

Přátelský německý ovčák ale nebyl dlouho bez práce. Od svých šesti týdnu totiž pobýval v rezidenci guvernéra státu Queensland Paula de Jerseyho, který si ho oblíbil a po vyhazovu od policie ho u sebe zaměstnal.

A Gavel si polepšil, náplň jeho nové práce totiž mnohem více sedí jeho povaze. Jeho úkolem je totiž vítat návštěvníky guvernérovy rezidence a účastnit se oficiálních ceremonií. Ze snímků a videí je patrné, že Gavel svou práci dělá s radostí, a s tímto přístupem očividně panuje spokojenost i u jeho zaměstnavatele.

„Přinesl nepopsatelnou radost do života guvernéra, jeho manželky, personálu guvernérova domu a tisícům obyvatel Queenslandu, kteří rezidenci navštívili,“ zhodnotila Gavelovo působení kancelář guvernéra v prohlášení pro média. „Doufáme, že s námi bude hodně dlouho,“ dodal guvernér de Jersey pro web 7 News.

Reklama

Výběr článků

Načítám