Hlavní obsah

Kamiónu selhaly brzdy, zběsile se řítil po dálnici

Novinky, Barbora Sirová

Řidiči kamiónů mohou jet běžně jen omezenou rychlostí, a na dálnici se proto většinou drží v pravém pruhu, aby nepřekáželi ostatním motoristům. To však není případ tohoto Mexičana. Při řízení nákladního vozu se mu porouchaly brzdy a nabral takovou rychlost, že s přehledem předjel i autobus.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamiónu selhaly v rychlosti 160 km/h brzdyVideo: Reuters

 
Článek

Řidiče nákladního vozu, který se po rychlostní silnici řítil jako neřízená střela, natočili příslušníci Mexické federální policie ze svého vozu, kterým porouchaný kamión sledovali. Podle ní dosahoval místy rychlosti až 160 kilometrů za hodinu, napsala agentura Reuters. K incidentu došlo na dálnici v centrální části Mexika vedoucí ze stejnojmenného hlavního města do Puebly.

Policie případ zaznamenala okolo sedmé hodiny večer, když nákladní vůz projížděl 47. kilometr dálnice. Následně jej v jeho šílené jízdě sledovala dalších 10 kilometrů. Po tom, co se řidič vyhnul několika vozidlům, která by normálně jela podobnou rychlostí jako on, zajel do odstavného pruhu, kde jeho zběsilá jízda skončila.

Ve speciálním nouzovém pruhu tvořeném prašnou cestou se kamión převrátil. Řidič nehodu naštěstí přežil. Na videu je vidět, jak vylézá zpoza velkých papírových rolí, které se z vozu vysypaly. Převážel jich 15 tun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám