Hlavní obsah

Pes maluje obrazy, do galerie to nejspíš nedotáhne

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edmonton

Manželé z kanadského Edmontonu se rozhodli, že naučí svého psa Huntera malovat. Na videu z letošního března maluje čtyřletý pes rasy Shiba Inu obraz s názvem „Vyrovnanost“. Štětec drží tlamou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitelé naučili svého psa malovatVideo: Reuters

 
Článek

Denise a Kenny učili Huntera už od malička různým dovednostem jako jsou hledání bačkor nebo jiných schovaných věcí, které měl objevit pomocí čichu. Přitom zjistili, že je neobyčejně vnímavý, a dali si proto nový cíl: naučit svého psa malovat.

Denise Hunterovi ukázala, jak používat štětec a zasvětila ho do malířské techniky. „Prvním krokem bylo naučit ho, jak držet štětec v tlamě“, říká. „Jakmile pochopil, co se po něm chce, trvalo už jen tři dny, než se jím poprvé dotkl papíru“, dodává podle agentury Reuters její manžel Kenny.

Talentovaný Shiba Inu na videu maluje obraz s názvem „Vyrovnanost“ a za každý další tah dostává od Denise zaslouženou odměnu. Od internetových diváků sklidilo Hunterovo umění pozitivní reakce. Úspěch mají jak obrazy, které zhodnotili jako krásné, tak jejich roztomilý čtyřnohý autor.

Reklama

Výběr článků

Načítám